Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
3 dl vetemjöl    
1 3/4 dl vatten    

Förberedelser

  • Häll mjölet i en bunke.
  • Rör ned lite vatten i taget
  • När mjölet och vattnet har blandats knådas degen med fuktade händer.
  • Målet är att degen skall bli mjuk och fast.
  • Täck över bunken med en fuktig kökshanduk och låt stå i ca 30 min.
  • Förbered grillen för grillmetod direkt.
  • Vid bakning på grillen används Napoleons gjutjärnspanna, Napoleons stekplatta eller Napoleons plancha.
  • Lägg degen på ett mjöligt underlag och knåda tills degen blir fast samt lätt att forma.
  • Forma små bollar av degen och kavla ut bollarna.
  • Kavla ut till avlånga eller runda bröd.

Tillagning

  • Hetta upp ytan på gjutjärnspannan eller annan produkt du använder för att grädda brödet på grillen.
  • Lägg brödet i gjutjärnspannan och vänd efter ca 30 s då framträder små bubblor på ytan.
  • För att inte brödets yta skall bli hårt, så vänds chapati brödet ofta under gräddningen.
  • Chapati brödet är klart när du fått lite bruna fläckar runt om på ytan.
  • Lägg brödet in en kökshandduk tills det är dags att servera.

Servering

  • Smakar allra bäst direkt från grillen.
  • Perfekt att servera när du lagar Indiska rätter på grillen, men passar även till det mesta.