Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
4 st kycklingfiléer    
2 st tomater    
4 st vitlöksklyftor    
2 st gula lökar    
3 msk ingefära färsk, riven  
1 st vårlök    
3 dl kokosmjölk    
1 st kycklingbuljongtärning    
  rapsolja    
Kryddor      
1 msk koriander malen  
1 tsk spiskummin malen  
1 tsk kardemumma malen  
1 tsk gurkmeja    
1/ tsk cayennepeppar    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetoden direktvärme.
  • Blanda samman alla kryddor i en skål.
  • Finhacka vitlöksklyftorna.
  • Hacka den gula löken i små bitar.
  • Finhacka de stora tomaterna.
  • Skala och riv ingefära.
  • Skär kycklingfiléerna i bitar.

Tillagning

  • Hetta upp Napoleons wokpanna tillsammans med lite rapsolja.
  • Brynt kycklingbitarna och lägg med sedan i en skål.
  • Tillsätt lite rapsolja i wokpannan.
  • Stek den gula löken tillsammans med kryddblandningen.
  • Rör ned vitlök och ingefära.
  • Häll i koksmjölk och smula i bujongtärningen.
  • Koka upp och blanda sedan ned kyckling samt de finhackade tomaterna.
  • Låt småkoka i ca 10 minuter.

Servering

  • Toppa korman med lite hackad vårlök och körsbärstomater.
  • Servera tillsammans med ris och naan bröd.