Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
500 g | vitkål | finstrimlad | |
1/2 tsk | vitvinsvinäger | ||
2 dl | majonnäs | ||
1 tsk | salt | ||
svartpeppar | |||
1 - Morot & äpple | |||
1 st | morot | finriven | |
1 st | äpple | små tärningar | |
2 - Dijon | |||
1 tsk | dijonsenap | ||
2 st | morot | finriven | |
3 - Asian style | |||
1/2 dl | sweetchili | ||
1 dl | kokosflingor | torrrotade | |
4 - Mexikan style | |||
1/2 st | röd spansk chili | finhackad | |
1/2 dl | korriander | färsk, finhackad |
Förberedelser
- Finstrimla vitkålken med en kniv eller osthyvel.
Tillagning
- Lägg kålen i en skål och strö över saltet.
- Låt stå i ca 60 minuter.
- Krama vitkålen, så den släpper ur vätska.
- Häll bort all vätska och blanda samman med majonnäs och vitvinsvinäger.
- Smaka av med några varv från svartpepparkvarnen.
De olika varianterna
- Laga grundreceptet och smaksätt med någon av varianterna.
- Toppa med lite färsk basilika.