Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
500 g vitkål finstrimlad  
1/2 tsk vitvinsvinäger    
2 dl majonnäs    
1 tsk salt    
  svartpeppar    
       
1 - Morot & äpple      
1 st morot finriven  
1 st äpple små tärningar  
       
2 - Dijon      
1 tsk dijonsenap    
2 st morot finriven  
       
3 - Asian style      
1/2 dl sweetchili    
1 dl kokosflingor torrrotade  
       
4 - Mexikan style      
1/2 st röd spansk chili finhackad  
1/2 dl korriander färsk, finhackad  

Förberedelser

  • Finstrimla vitkålken med en kniv eller osthyvel.

Tillagning

  • Lägg kålen i en skål och strö över saltet.
  • Låt stå i ca 60 minuter.
  • Krama vitkålen, så den släpper ur vätska.
  • Häll bort all vätska och blanda samman med majonnäs och vitvinsvinäger.
  • Smaka av med några varv från svartpepparkvarnen.

De olika varianterna

  • Laga grundreceptet och smaksätt med någon av varianterna.
  • Toppa med lite färsk basilika.