Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
1 påse vannamei räkor    
3 st vitlöksklyftor skala, finhacka  
1 st spansk peppar kärma ur, finhacka  
  cayennepeppar    
  flingsalt    
  olivolja    
1 st surdegsbaguette    

Förberedelser

  • Tina räkorna
  • Förbered grillen för grillmetod direkt.
  • Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  • Kärna ur och finhacka chilin.

Tillagning

  • Placera gjutjärnspannan på grillen.
  • Tillsätt olivolja och låt pannan bli varm.
  • Lägg i räkorna och fräs i någon minut.
  • Tillsätt vitlök samt chili och fräs tills de får en blank yta.

Servering

  • Smaka av med salt och lite cayennepeppar
  • Servera direkt i gjutjärnspannan tillsammans med tandpetare
  • Efter det att räkorna är slut, så används brödbitar för att suga upp den smaksatta oljan.

Tips från Napoleon teamet

  • Rickard: Önskar du riktigt heta räkor är det bara att öka mängden cayennepeppar eller chili.
  • Mats: Garnera med hackad färsk persilja.