Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
4 st kycklingfilé    
  svartpeppar    
  salt    

Förberedelser

  • Ta ut kycklingfiléen i god tid innan det är dags att grilla.
  • Förbered grillen för grillmetod 50/50.
  • Torka köttets yta.

Tillagning

  • Placera kycklingfiléerna på grillgallret direkt över värmekällan.
  • Grilla i ca 2 minuter på varje sida tills du får en fin grillyta.
  • Placera filéerna vid sidan om värmekällan och låt den tjocka delen vara vänd mot värmekällan.
  • Fortsätt grilla tills du når tillagningstemperatur - 4% (temperaturen stiger när köttet vilar.
  • Låt kycklingfiléerna vila på skärbrädan.
  • Vrid några varv med salt- och pepparkvarnen.

Servering

  • Servera kycklingfilé hel eller skuren i skivor.

Tips från Napoleon teamet

  • Mats: Använd grilltermometer, så får du perfekt kycklingfilé varje gång.
  • Ulf: Tillaga inte kyckling för läge för då blir den torr.