Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
500 g lammfärs    
2 st vitlöksklyftor    
1 st gul lök    
1 dl persilja    
1 msk spiskummin    
1 tsk svartpeppar    
1 tsk salt    
grillspett    

Förberedelser

  • Skala och finhacka vitlök samt gul lök.
  • Finhacka persiljan.
  • Blanda samman alla ingredienser i en bunke.
  • Sätt in i kylen och låt vila i ca 30 minuter.
  • Förbered grillen för grillmetod 50/50.
  • Forma till ca 8 st avlånga kebab och trä igenom spetten

Tillagning

  • Börja med tillagningen med att få lite grillyta genom att gilla spetten direkt över värmekällan.
  • Placera sedan spetten vid sidan om värmekällan.
  • Tillaga med locket stängt i ca 10 minuter eller till innertemperatur når 58-64°C.

Servering

  • Servera tillsammans med bröd, sallad och vitlöksås.