Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
800 g laxfilé    
  rapsolja    
  salt    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetoden direkt.
  • Hacka laxen i mindre bitar med en kniv.
  • Smaksätt laxen med salt.
  • Smörj in Napoleons hamburgerpress med lite rapsolja.
  • Forma laxhacket till fyra bollar och pressa till puckar med hjälp av Napoleons hamburgerpress.

Tillagning

  • Hetta upp Napoleons gjutjärnspanna med lite rapsolja på grillen.
  • Tillaga laxburgarna i gjutjärnspannan tills de får en fin färg.

Servering

  • Garnera med solrosskott och låt gästerna bygga sin egen laxburgare med olika tillbehör.

Tips från Napoleon teamet

  • Mats: Avluta med några handpillade räkor på toppen av burgaren tillsammans med en dillkvist.
  • Ulf: Toppa laxburgaren med stekt salladslök och avsluta med lite Ponzu.