Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
600 g | sidfläsk | ||
16 st | spett | ||
Marinad | |||
4 st | korianderrötter | Finns i asiatiska affärer | |
1 st | vitlök | ||
2 msk | soja, kikkoman | ||
3 msk | fisksås | ||
4 msk | rapsolja | ||
1 dl | kokosgrädde | ||
Sås | |||
1 msk | soja, kikkoman | ||
2 msk | sweetchilisås | ||
1 msk | fisksås | ||
1 msk | limejuice | ||
1 tsk | chiliflakes | ||
1 msk | färsk koriander, hackade |
Förberedelser
- Lägg träspetten i vatten.
- Kör alla ingredienser för marinaden i en mixer.
- Skär sidfläsket i 1 cm tjocka skivor och sedan ca 5 cm långa.
- Lägg skivorna av sidfläsket i marinaden och låt marinera i ca 30 minuter.
- Förbered grillen för grillmetoden direkt.
- Blanda samman ingredienserna till såsen.
- Trä på sidfläsket på spetten.
Tillagning
- Grilla spetten i ca 2 min på varje sida eller till fläsket får en fin yta.
Servering
- Servera spetten tillsammans med sås som en starter.
- Servera tillsammans med ris och sås som middag.