Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
1 nät blåmusslor    
2 msk olivolja    
2 st schalottenlökar finhackad  
2 msk rödlök hackad  
2 st vitlöksklyftor finhackad  
2 dl vitt vin    
1 dl bladpersilja färsk, grovhackad  
2 msk timjan färsk, hackad  
  dill färsk, garnering  

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetoden direkt.
  • Släng musslor som har trasiga skal.
  • Musslor som är öppna knackas försiktigt mot t ex skärbrädan. Släng om musslan inte stänger sig.
  • Dra av skägget och eventuellt skrapa musslan skal fri frånsmuts.
  • Skölj musslorna i kallt vatten.
  • Skala och hacka löken.
  • Hacka persilja och timjan.

Tillagning

  • Placera en stor kastrull på grillen och hetta upp med olivolja.
  • Fräs schalottenlök, vitlök och timjan tills löken blir mjuk.
  • Häll i vinet och koka upp.
  • Tillsätt musslorna.
  • Sätt lock på kastrullen eller använd aluminiumfolie som lock.
  • Tillaga musslorna i ca 4-5 minuter tillsde öppnar sig. Släng musslor som förblir stängda.

Servering

  • Häll upp musslorna i en stor skål eller snygg kastrull.
  • Garnera med dill.
  • Servera tillsammans med en baguette.

Tips från Napoleon teamet

  • Ulf: Tillsätt lite fiskfond och grädde under uppkok av vin, så får du en krämigare variant.