Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
1 nät | blåmusslor | ||
2 msk | olivolja | ||
2 st | schalottenlökar | finhackad | |
2 msk | rödlök | hackad | |
2 st | vitlöksklyftor | finhackad | |
2 dl | vitt vin | ||
1 dl | bladpersilja | färsk, grovhackad | |
2 msk | timjan | färsk, hackad | |
dill | färsk, garnering |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetoden direkt.
- Släng musslor som har trasiga skal.
- Musslor som är öppna knackas försiktigt mot t ex skärbrädan. Släng om musslan inte stänger sig.
- Dra av skägget och eventuellt skrapa musslan skal fri frånsmuts.
- Skölj musslorna i kallt vatten.
- Skala och hacka löken.
- Hacka persilja och timjan.
Tillagning
- Placera en stor kastrull på grillen och hetta upp med olivolja.
- Fräs schalottenlök, vitlök och timjan tills löken blir mjuk.
- Häll i vinet och koka upp.
- Tillsätt musslorna.
- Sätt lock på kastrullen eller använd aluminiumfolie som lock.
- Tillaga musslorna i ca 4-5 minuter tillsde öppnar sig. Släng musslor som förblir stängda.
Servering
- Häll upp musslorna i en stor skål eller snygg kastrull.
- Garnera med dill.
- Servera tillsammans med en baguette.
Tips från Napoleon teamet
- Ulf: Tillsätt lite fiskfond och grädde under uppkok av vin, så får du en krämigare variant.