Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
Bröd | |||
7 dl | vetemjöl | ||
2 tsk | bakpulver | ||
2 tsk | salt | ||
2 st | vitlöksklyftor, finhackade | ||
3 dl | vatten | ||
0.5 dl | olivolja | ||
Fyllning | |||
100 g | parmaskinka | ||
125 g | mozzarella | ||
tomat | |||
paprika | |||
rucola | |||
basilika | |||
olivolja | |||
svartpeppar | |||
salt |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetoden direktvärme.
- Blanda samman vetemjöl, salt och bakpulver i en skål.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna
- Rör ned vitlök, vatten och olivolja i mjölblandningen.
- Knåda samman till en smidig deg.
- Dela degen i åtta bitar.
- Kavla ut till tunnbröd.
Tillagning
- Hetta upp Napoleons gjutjärnspanna eller stekplatta på grillen.
- Stek brödet tills ytan får en fin färg.
Servering
- Fyll brödet med fyllningen och ringla över lite olivolja.
- Vik brödet och servera.