Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
800 g potatis, fast    
1,5 dl vetemjöl    
3 dl mjölk    
1 st ägg    
  vitpeppar    
  salt    
  smör    
  gräddfil    
  gräslök    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetoden direktvärme.
  • Vispa samman mjöl och mjölk till en smet utan klumpar.
  • Blanda samman smeten med ett ägg och smaksätt med lite salt samt vitpeppar.
  • Skala och riv potatisen på ett rivjärn.
  • Krama ur vätskan och blanda ned potatisen i smeten.

Tillagning

  • Hetta upp Napoleons gjutjärnspanna på grillen.
  • Lägg lite smör i gjutjärnspannan.
  • Häll en klick av smeten i gjutjärnspannan.
  • Stek tills raggmunken får en fin färg.

Servering

  • Servera tillsammans med lite färsk hackad gräslök och gräddfil.

Tips

  • Klassikern är att servera tillsammans med stekt fläsk och rårörda lingon.
  • Skall du laga till många kan raggmunkarna varmhållas i ugn på 100 C.
  • Prova att riva med andra rotfrukter tillsamman med potatis.
  • Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk.