Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
1 st | salma loin | Salma | |
1 st | baguette | ||
30 g | pinjenötter | ||
dill | färsk | ||
100 g | färskost | ||
1 dl | crème fraiche | ||
1 msk | pepparrot | finriven | |
svartpeppar | |||
salt |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetoden 50/50.
- Blanda samma färskost, crème fraiche och pepparrot.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Skär baguetten i tunna skivor.
Tillagning
- Rosta brödskivorna på grillen.
- Lägg pinjenötterna i en het gjutjärnspanna och rosta lite snabbt.
- Rök Salmalaxen på låg temperatur under ca 3 minuter.
Servering
- Skär Salmalaxen i tunna skivor.
- Bred pepparrotskärmen på brödskivorna.
- Lägg en laxskiva på pepparrotskrämen.
- Toppa med färsk dill och pinjenötter.