Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
1 st salma loin   Salma
1 st baguette    
30 g pinjenötter    
  dill färsk  
100 g färskost    
1 dl crème fraiche    
1 msk pepparrot finriven  
  svartpeppar    
  salt    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetoden 50/50.
  • Blanda samma färskost, crème fraiche och pepparrot.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Skär baguetten i tunna skivor.

Tillagning

  • Rosta brödskivorna på grillen.
  • Lägg pinjenötterna i en het gjutjärnspanna och rosta lite snabbt.
  • Rök Salmalaxen på låg temperatur under ca 3 minuter.

Servering

  • Skär Salmalaxen i tunna skivor.
  • Bred pepparrotskärmen på brödskivorna.
  • Lägg en laxskiva på pepparrotskrämen.
  • Toppa med färsk dill och pinjenötter.