Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
100 g körsbärstomater    
1 st paprika, röd    
1 st gul lök    
2 st vitlöksklyftor    
1/2 dl persilja, finhackad    
1 tsk tomatpuré    
1 tsk spiskummin    
4 st ägg    
  basilika    
  svartpeppar    
  salt    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetod direkt.
  • Hacka tomaterna.
  • Skala och hacka gul lök samt vitlök.
  • Kärna ut och finhacka paprika.
  • Finhacka persiljan.

Tillagning

  • Hetta upp Napoleons gjutjärnspanna med lite rapsolja.
  • Stek gul lök, vitlök och papriks till de blir lite glansiga.
  • Tillsätt spiskummin och tomatpuré.
  • Tillsätt tomaterna och låt koka samman i ca 5 minuter.
  • Knäck äggen direkt i gjutjärnspannan.
  • Rätten är klar att serveras när vitan på ägget har stelnat.
  • Smaksätt med lite salt och svartpeppar.
  • Garnera med basilika.

Servering

  • Servera tillsammans med rostat bröd.