Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
100 g | körsbärstomater | ||
1 st | paprika, röd | ||
1 st | gul lök | ||
2 st | vitlöksklyftor | ||
1/2 dl | persilja, finhackad | ||
1 tsk | tomatpuré | ||
1 tsk | spiskummin | ||
4 st | ägg | ||
basilika | |||
svartpeppar | |||
salt |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetod direkt.
- Hacka tomaterna.
- Skala och hacka gul lök samt vitlök.
- Kärna ut och finhacka paprika.
- Finhacka persiljan.
Tillagning
- Hetta upp Napoleons gjutjärnspanna med lite rapsolja.
- Stek gul lök, vitlök och papriks till de blir lite glansiga.
- Tillsätt spiskummin och tomatpuré.
- Tillsätt tomaterna och låt koka samman i ca 5 minuter.
- Knäck äggen direkt i gjutjärnspannan.
- Rätten är klar att serveras när vitan på ägget har stelnat.
- Smaksätt med lite salt och svartpeppar.
- Garnera med basilika.
Servering
- Servera tillsammans med rostat bröd.