Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
1 600 g t-benstek    
  svartpeppar    
  salt    

Förberedelser

  • Tag ut t-bensteken i god tid från kylskåpet.
  • Förbered grillen för grillmetod 50/50.
  • Torka köttets yta.
  • Salta och peppra.

Tillagning

  • Börja tillagningen genom att placera t-bonesteken över värmen.
  • Grilla på varje sida till du fått snygga ränder på ytan.
  • Fortsätt grilla vid sidan om värmekällan tills du når önskad tillagningstemperatur - 4% (temperaturen stiger när köttet vilar).
  • Låt vila i några minuter.

Servering

  • Server tillsammans med kryddsmör och en sallad.

Tips från Napoleon teamet

  • Mats: Kör karamellisering av köttet på Sizzle Zone.
  • Ulf: Köp en rejäl bit som är 4-5 cm tjock.