Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
1 600 g | t-benstek | ||
svartpeppar | |||
salt |
Förberedelser
- Tag ut t-bensteken i god tid från kylskåpet.
- Förbered grillen för grillmetod 50/50.
- Torka köttets yta.
- Salta och peppra.
Tillagning
- Börja tillagningen genom att placera t-bonesteken över värmen.
- Grilla på varje sida till du fått snygga ränder på ytan.
- Fortsätt grilla vid sidan om värmekällan tills du når önskad tillagningstemperatur - 4% (temperaturen stiger när köttet vilar).
- Låt vila i några minuter.
Servering
- Server tillsammans med kryddsmör och en sallad.
Tips från Napoleon teamet
- Mats: Kör karamellisering av köttet på Sizzle Zone.
- Ulf: Köp en rejäl bit som är 4-5 cm tjock.