Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
4 st wienergrillkorvar   Stensåkra
4 st korvbröd    
4 dl surkål    
5 dl hönsbuljong    
  smör    
  dijonsenap    
  gruyèreost    
  svartpeppar    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetoden direktvärme.
  • Koka upp buljongen och tillsätt surkålen.
  • Låt koka hårt utan lock i ca 15 minuter.
  • Häll av vätskan och pressa sedan surkålen för att få ur så mycket vätska som möjligt.

Tillagning

  • Grilla wienergrillkorvar tills de får en fin färg runt om.
  • Värm korvbröden på grillen.

Servering

  • Smöra korvbröden och lägg i en korv i varje bröd.
  • Riv gruyère över korvarna.
  • Toppa med dijonsenap och en rejäl laddning med surkål.
  • Avsluta med några varv med pepparkvarnen.

Tips från Napoleon teamet

  • Mats: Blanda samman dijonsenap med lite majonnäs.
  • Ulf: Koka surkålen med bitar av sidfläsk och enbär.