Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
8 st | baconskivor | ||
Guacamole | |||
2 st | avokado | ||
1 st | vitlöksklyfta | ||
1 st | chili | spansk, röd | |
1 st | lime | ||
4 st | körsbärstomater | ||
korinader | |||
svartpeppar | |||
salt |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetod 50/50.
- Kärna ur och finhacka chilin.
- Skär tomaterna på hälften och pressar ur kärnhusen med ett finger.
- Finhacka tomathalvorna.
- Hacka den färska koriandern. Mängden reglerar du efter tycke och smak.
- Bland samma chili, tomater, pressad lime och riven vitlök i sen skål.
- Dela avokadorna på hälften och tag bort kärnan.
- Gröp ur avakodon och hacka med en kniv till en "chucky" massa.
- Blanda samma alla ingredienser.
- Smaka av med salt och svartpeppar
Tillagning
- Grilla baconskivorna vid sidan av vämekällan tills de blir lite knapriga.
Servering
- Lägg fyra baconskivor på en tallrik och klicka på guacamole.
- Lägg baconskivor på toppen av guacamolen.