Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
4 st fläskkotletter    
Glaze      
2 st vitlöksklyftor, finhackade    
2 msk honung, flytande    
1 tsk dijonsenap    
2 tsk soja, japansk    
  rapsolja    
Grönsaker      
1 st morot    
1 st brocolli, bukett    
1 st paprika    
1 st rödlök    
1 st aubergine    
  rapsolja    
  svartpeppar    
  salt    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetod 50/50.
  • Ta ut fläskkotletterna från kylskåpet en stund innan tillagning på grillen.
  • Hetta upp en liten kastrull och fräs den hackade vitlöken tills den blir lite glansig.
  • Blanda ned resterande ingredienser till galzen och koka samman samt smaka av.
  • Förbered alla grönsaker/rotfrukter och lägg i en skål.
  • Salta, peppra och häll lite rapsolja över grönsakerna/rotfrukterna.
  • Ha lite salt på fläskkotletterna.
  • Häll över grönsakerna/rotfrukterna i en aluminiumform.

Tillagning

  • Placera aluminiumformen vid sidan av värmekällande och rosta i ca 10 minuter.
  • Lägg fläskkotletterna över värmekällan och grill i ca 3-4 minuter per sida.
  • Pensla fläskkotletterna med glazen.
  • Placera kotletterna vid sidan om värmekällan och tillaga tills de är klara.

Servering

  • Servera med kryddsmör.