Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
4 st | fläskkotletter | ||
Glaze | |||
2 st | vitlöksklyftor, finhackade | ||
2 msk | honung, flytande | ||
1 tsk | dijonsenap | ||
2 tsk | soja, japansk | ||
rapsolja | |||
Grönsaker | |||
1 st | morot | ||
1 st | brocolli, bukett | ||
1 st | paprika | ||
1 st | rödlök | ||
1 st | aubergine | ||
rapsolja | |||
svartpeppar | |||
salt |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetod 50/50.
- Ta ut fläskkotletterna från kylskåpet en stund innan tillagning på grillen.
- Hetta upp en liten kastrull och fräs den hackade vitlöken tills den blir lite glansig.
- Blanda ned resterande ingredienser till galzen och koka samman samt smaka av.
- Förbered alla grönsaker/rotfrukter och lägg i en skål.
- Salta, peppra och häll lite rapsolja över grönsakerna/rotfrukterna.
- Ha lite salt på fläskkotletterna.
- Häll över grönsakerna/rotfrukterna i en aluminiumform.
Tillagning
- Placera aluminiumformen vid sidan av värmekällande och rosta i ca 10 minuter.
- Lägg fläskkotletterna över värmekällan och grill i ca 3-4 minuter per sida.
- Pensla fläskkotletterna med glazen.
- Placera kotletterna vid sidan om värmekällan och tillaga tills de är klara.
Servering
- Servera med kryddsmör.