Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
1 st julskinka, rimmad    
6 st lagerblad    
10 st kryddpepparkorn    
1 st gul lök    
Rökning      
2 dl äppelrökspån    
Griljering      
2 dl skånsk senap    
4 st ägg    
1 dl ströbröd    

Steg för steg - Dag 1

  • Skölj julskinkan i kallt vatten.
  • Lägg julskinkan med nätet på i en stor kastrull.
  • Fyll på med kallt vatten, så det täcker skinkan.
  • Sätt i en termometer i skinkan.
  • Skala och grov hacka löken.
  • Lägg i lagerblad, kryddpeppar och lök.
  • Låt skinkan sjuda tills termometern visar 70C.
  • Låt skinkan svalna över natten.

Steg för steg - Dag 2

  • Blötlägg rökpånen i ca 30 minuter.
  • Blanda samman ingredienserna för griljeringen.
  • Ta bort nätet och skär bort svålen.
  • Rök julskinkan på ca 90C i 1-2 timmar.
  • Tag ut julskinkan och låt svalna lite.
  • Pensla på blandningen för grilljeringen.
  • Griljer på ca 225 C tills ytan får en fin färg.

Servering

  • Det givna tillbehöret på julbordet.
  • Skinkmacka innan tomten kommer på besök.