Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
1 st | julskinka, rimmad | ||
6 st | lagerblad | ||
10 st | kryddpepparkorn | ||
1 st | gul lök | ||
Rökning | |||
2 dl | äppelrökspån | ||
Griljering | |||
2 dl | skånsk senap | ||
4 st | ägg | ||
1 dl | ströbröd |
Steg för steg - Dag 1
- Skölj julskinkan i kallt vatten.
- Lägg julskinkan med nätet på i en stor kastrull.
- Fyll på med kallt vatten, så det täcker skinkan.
- Sätt i en termometer i skinkan.
- Skala och grov hacka löken.
- Lägg i lagerblad, kryddpeppar och lök.
- Låt skinkan sjuda tills termometern visar 70C.
- Låt skinkan svalna över natten.
Steg för steg - Dag 2
- Blötlägg rökpånen i ca 30 minuter.
- Blanda samman ingredienserna för griljeringen.
- Ta bort nätet och skär bort svålen.
- Rök julskinkan på ca 90C i 1-2 timmar.
- Tag ut julskinkan och låt svalna lite.
- Pensla på blandningen för grilljeringen.
- Griljer på ca 225 C tills ytan får en fin färg.
Servering
- Det givna tillbehöret på julbordet.
- Skinkmacka innan tomten kommer på besök.