Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
2 st lammrack ca 400-500g/rack  
  svartpeppar    
  salt    

Förberedelser

  • Ta ut lammracksen i god tid innan det är dags att grilla.
  • Förbered grillen för grillmetod 50/50.
  • Torka köttets yta.
  • Skär bort eventulla senor.
  • Skär några snitt i fettkappan.

Tillagning

  • Börja med att få lite grillyta på lammracksen genom att gillar direkt över värmekällan.
  • Placera sedan lammracksen vid sidan om värmekällan.
  • Tillaga med locket stängt i ca 25 minuter eller till innertemperatur når 58°C.
  • Låt köttet vila på skärbrädan.
  • Vrid några varv med pepparkvarnen.

Servering

  • Skär lammracksen i portionsdelar.

Tips från Napoleon teamet

  • Christoffer: Grilla en citronhalva och pressa över lammracksen.
  • Ulf: Smaksätt med hackad vitlök och rosmarin.