Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
2 st | lammrack | ca 400-500g/rack | |
svartpeppar | |||
salt |
Förberedelser
- Ta ut lammracksen i god tid innan det är dags att grilla.
- Förbered grillen för grillmetod 50/50.
- Torka köttets yta.
- Skär bort eventulla senor.
- Skär några snitt i fettkappan.
Tillagning
- Börja med att få lite grillyta på lammracksen genom att gillar direkt över värmekällan.
- Placera sedan lammracksen vid sidan om värmekällan.
- Tillaga med locket stängt i ca 25 minuter eller till innertemperatur når 58°C.
- Låt köttet vila på skärbrädan.
- Vrid några varv med pepparkvarnen.
Servering
- Skär lammracksen i portionsdelar.
Tips från Napoleon teamet
- Christoffer: Grilla en citronhalva och pressa över lammracksen.
- Ulf: Smaksätt med hackad vitlök och rosmarin.