Lammstek
Med rosmarin & vitlök
Mängd |
Råvara/produkt |
Info |
Leverantör |
3 kg |
lammstek med ben |
|
|
6 st |
vitlöksklyftor |
|
|
1 dl |
rosmarin, finhackad |
|
|
1/2 dl |
olivolja |
|
|
|
svartpeppar |
|
|
|
salt |
|
|
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetoden indirekt med en temperatur på 120-130 °C.
- Putsa lammsteken fri från eventuella hinnor.
- Skala och halvera vitlöksklyftorna på längden.
- Finhacka rosmarinen.
- Använd en kniv med smalt blad och stick små hål runt om på lammsteken.
- Fyll hålen med en halv vitlöksklyfta.
- Pensla lammsteken med olivolja runt om lammsteken.
- Fördela rosmarinen på lammsteken.
- Vrid några varv med salt- och svartpepparkvarnen över lammsteken.
Tillagning
- Sätt en aluminiumform mellan värmekällorna och fyll till 1/3 med västska.
- Lägg lammsteken på mitten av grillen.
- Tillaga lammsteken tills du når en innertemperatur av 62 °C.
- Låt lammsteken vila på en skärbärda i ca 15 minuter.
Servering
- Skär lammsteken i tunna skivor.
- Servera tillsammans med rostad potatis och rödvinssås.
Tips
- Lammsteken passar perfekt att tillaga på rotisserie.
- Ha rödvin i aluminiumformen och du får en riktigt god bas till en rödvinssås.