Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
3 kg lammstek med ben    
6 st vitlöksklyftor    
1 dl rosmarin, finhackad    
1/2 dl olivolja    
  svartpeppar    
  salt    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetoden indirekt med en temperatur på 120-130 °C.
  • Putsa lammsteken fri från eventuella hinnor.
  • Skala och halvera vitlöksklyftorna på längden.
  • Finhacka rosmarinen.
  • Använd en kniv med smalt blad och stick små hål runt om på lammsteken.
  • Fyll hålen med en halv vitlöksklyfta.
  • Pensla lammsteken med olivolja runt om lammsteken.
  • Fördela rosmarinen på lammsteken.
  • Vrid några varv med salt- och svartpepparkvarnen över lammsteken.

Tillagning

  • Sätt en aluminiumform mellan värmekällorna och fyll till 1/3 med västska.
  • Lägg lammsteken på mitten av grillen.
  • Tillaga lammsteken tills du når en innertemperatur av 62 °C.
  • Låt lammsteken vila på en skärbärda i ca 15 minuter.

Servering

  • Skär lammsteken i tunna skivor.
  • Servera tillsammans med rostad potatis och rödvinssås.

Tips

  • Lammsteken passar perfekt att tillaga på rotisserie.
  • Ha rödvin i aluminiumformen och du får en riktigt god bas till en rödvinssås.