Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
Deg      
500 g vetemjöl special    
3 dl vatten, fingervarmt    
1 tsk torrjäst    
1 tsk socker    
1 tsk salt    
1 msk smör, rumstempererat    
Fyllning      
300 g nötfärs    
1 msk tomatpure    
1 st rödlök, finhackad    
1 tsk chiliflakes    
  salt    
Napoleon tillbehör      
1 st Pizzasten   Visa produkt
1 st Skålar   Visa produkt

Förberedelser

  • Blanda mjöl och salt i en skål.
  • Gör en grop i mitten av skålen och häll i vattnet i gropen.
  • Tillsätt jäst, socker och en matsked smör i vätskan.
  • Blanda samman.
  • Knåda degen med händerna tills du får en smidig deg.
  • Låt degen vila i täckt i skålen under ca 2 tim.
  • Skär degen i fyra delar och forma till runda bollar.
  • Låt bollarna vila täckta i 30 minuter.
  • Förbered alla ingredienser till fyllningen.
  • Stek alla ingredienser till fyllningen och smaka av med salt.
  • Kavla degbollarna till en avlång form.
  • Placera fyllning i mitten längs med hela längden.
  • Vik kanterna och nyp åt ändarna.

Tillagning

  • Placera pizzastenen på grillen.
  • Förbered grillen för direkt värme med sikte på ca 200°C.
  • Grädda i ca 10 minuter eller tills de får en fin färg.

Servering

  • Fyll piden med dina favoritingredienser.
  • Servera tillsammans med vitlökssås och sallad.
  • Perfekt att servera på buffébordet.