Pide
Öppen pirog med fyllning
Mängd |
Råvara/produkt |
Info |
Leverantör |
Deg |
|
|
|
500 g |
vetemjöl special |
|
|
3 dl |
vatten, fingervarmt |
|
|
1 tsk |
torrjäst |
|
|
1 tsk |
socker |
|
|
1 tsk |
salt |
|
|
1 msk |
smör, rumstempererat |
|
|
Fyllning |
|
|
|
300 g |
nötfärs |
|
|
1 msk |
tomatpure |
|
|
1 st |
rödlök, finhackad |
|
|
1 tsk |
chiliflakes |
|
|
|
salt |
|
|
Napoleon tillbehör |
|
|
|
1 st |
Pizzasten |
|
Visa produkt |
1 st |
Skålar |
|
Visa produkt |
Förberedelser
- Blanda mjöl och salt i en skål.
- Gör en grop i mitten av skålen och häll i vattnet i gropen.
- Tillsätt jäst, socker och en matsked smör i vätskan.
- Blanda samman.
- Knåda degen med händerna tills du får en smidig deg.
- Låt degen vila i täckt i skålen under ca 2 tim.
- Skär degen i fyra delar och forma till runda bollar.
- Låt bollarna vila täckta i 30 minuter.
- Förbered alla ingredienser till fyllningen.
- Stek alla ingredienser till fyllningen och smaka av med salt.
- Kavla degbollarna till en avlång form.
- Placera fyllning i mitten längs med hela längden.
- Vik kanterna och nyp åt ändarna.
Tillagning
- Placera pizzastenen på grillen.
- Förbered grillen för direkt värme med sikte på ca 200°C.
- Grädda i ca 10 minuter eller tills de får en fin färg.
Servering
- Fyll piden med dina favoritingredienser.
- Servera tillsammans med vitlökssås och sallad.
- Perfekt att servera på buffébordet.