Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
1000 g mjöl, tipo 00    
650 ml vatten, kallt från kranen    
25 g salt    
2 g jäst, färsk    

Förberedelser

  • Mät upp alla ingredienser.
  • Ta fram en stor bunke för att blanda samma alla ingredienserna.
  • Se till att ha tillgång till en yta för att knåda degen.

Degen

  • Börja med att blanda samman vatten och salt, så att saltet helt löses upp i vattnet.
  • Rör ned ca 1 dl av mjölet i bunken med vattnet.
  • Lös upp jästen i vätskan.
  • Tillsätt resterande av mjölet och blanda med en slev eller handen.
  • Knåda degen i bunken tills du jobbat in mjölet i degen.
  • Lägg lite mjöl på den yta du skall knåda degen.
  • Knåda i ca 10-15 minuter och tillsätt lite mjöl vid behov.

Jäsning - Steg 1

  • Lägg degen i en stor bunke, som penslats med lite olivolja.
  • Förslut bunken med ett lock eller platsfilm.
  • Låt degen jäsa degen i en 2 timmar.

Jäsning - Steg 2

  • Efter två timmar delar du upp degen i 8 st á 210 g bollar.
  • Vik bollarna några gånger in mot botten av bollen. Målet är att skapa en sträckt fin boll.
  • Nu skall bollarna jäsa täckta mellan 4-20 timmar i rumstemperatur.

Tillagning

  • Placera pizzastenen i grillen och värm upp grillen till hög temperatur.
  • Forma bollarna till snygga pizzor.
  • Tillsätt tomatsås och önskade tillbehör.
  • Tillaga på pizzastenen tills du får en läckert frasig pizza