Rökta laxkuber
Smoked & spicy
Mängd |
Råvara/produkt |
Info |
Leverantör |
1 kg |
lax |
|
|
Rub |
|
|
|
2 tsk |
salt |
|
|
2 tsk |
farinsocker |
|
|
1 msk |
lökpulver |
|
|
2 msk |
vitlökspulver |
|
|
1 msk |
cayennepeppar |
|
|
1 msk |
svartpeppar |
|
|
Glaze |
|
|
|
2 tsk |
smör |
|
|
2 tsk |
lönnsirap |
|
|
2 tsk |
bourbon |
|
|
1 dl |
bbq sås |
|
|
Napoleon tillbehör |
|
|
|
1 st |
röklåda |
|
Visa produkt |
|
rökspån, körsbär |
|
Visa produkt |
Förberedelser
- Blanda samman alla ingedienser för kyddblandningen.
- Skär laxen i 5 cm stora kuber och blanda samman med kryddorna.
- Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i resterande ingredienser.
- Koka samma på svag värme.
- Fyll röklådan med rökspån.
Tillagning
- Förbered grillen för indirekt värme med sikte på ca 120°C.
- Placera röklådan i grillen ovanför brännaren.
- Fördela laxkuberna på grillgallret.
- Tillaga under 30 minuter.
- Pensla laxkuberna med glaze och tillaga i ytteringare ca 30 min eller tills kärntemperatur på laxen är 55°C
Servering
- Perfekt att servera på buffébordet eller som snacks.