Rostbiff
Low & slow på grillen
Mängd |
Råvara/produkt |
Info |
Leverantör |
1 kg |
rostbiff |
|
|
|
salt |
|
|
|
svartpeppar |
|
|
Napoleon tillbehör |
|
|
|
|
Termometer |
|
Visa produkt |
Förberedelser
- Förbered grillen för indirekt värme på 125°C.
- Salt och peppra rostbiffen runt om.
Tillagning
- Placera rostbiffen vid sidan om värmekällan på grillen.
- Tillaga tills köttet får en innertemperatur på 56-58°C (röd kärna & tar ca 1 1/2 - 2 tim).
- Låt köttet vila i ca 10 minuter.
Servering
- Skär köttet i tunna skivor.
- Servera på grillbuffé.
- Rostbiffmacka med majo & rostat surdegsbröd.
Tips
- Krydda rostbiffen med din favoritrub.
- Tillagning till innertemperatur 60° ger rosa kött.
- Tillagning till innertemperatur 70° ger genomstekt kött.