Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
700 g delikatesspotatis    
3 msk olivolja    
  svartpeppar    
  salt   falksalt
Dijonsås      
2 dl crème fraiche    
2 tsk dijonsenap    
1 msk citronjuice    
1 tsk olivolja    
1/2 st citron    
Topping      
  picklad rödlök    
  dill    
  gräslök    
  flingsalt   falksalt

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetod direkt.
  • Blanda samman ingredienserna för dijonsåsen
  • Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  • Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
  • Lägg potatisen i en aluminium form och tryck till med en slev så potatisen blir platt.
  • Ringla över olivolja och krydda med salt samt svartpeppar.

Tillagning

  • Placera alumformen på grillen.
  • Tillaga tills potatisen får en fin form.

Servering

  • Toppa dijonsås, picklad rödlök, dill, gräslök och flingsalt.