Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
8 st korvar välj din tyska favorit - bratwurst, frankfurter, thüringer...  
Surkål      
500 g surkål    
2 st gul lök    
100 g bacon    
8 st kryddpepparkorn    
4 st enbär    
1 dl vatten    
  smör    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetoden direktvärme.
  • Skär några snitt i korven.
  • Skala och skär den gula löken i skivor.
  • Skär baconskivorna i tunna bitar.

Tillagning

  • Hetta upp Napoleons wok eller en gjutjärnspanna på grillen tillsammans med en klick smör.
  • Stek bacon tills de får en glansig färg.
  • Tillsätt lök och stek i ca 2 minuter.
  • Tillsätt resten av ingredienserna för surkålen och låt koka i ca 8 minuter.
  • Grilla korven tills den får en fin färg.

Servering

  • Lägg surkål på en tallrik tillsammans med en grillad korv.
  • Severa tillsammans med olika sorters senap.