Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
1 000 g | tomahawk | ||
svartpeppar | |||
salt |
Förberedelser
- Tag ut tomahawken i god tid från kylskåpet.
- Förbered grillen för grillmetod 50/50.
- Torka köttets yta.
- Salta och peppra.
Tillagning
- Börja tillagningen genom att placera köttet över värmen.
- Grilla på varje sida tills du fått snygga ränder på ytan.
- Fortsätt grilla vid sidan om värmekällan tills du når önskad tillagningstemperatur - 4% (temperaturen stiger när köttet vilar).
- Låt vila i några minuter.
Servering
- Skär upp kötet i portionsbitar och servera direkt.
Tips från Napoleon teamet
- Mats: Servera tillsammans med ett kryddsmör och sallad.
- Ulf: Tillaga genom "reverse sear" dvs börja med att tillaga på ca 110-130°C tills köttet får en kärntemperatur av ca 48°C och avsluta på sizzle zone för att få en läcker yta.