Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
1 000 g tomahawk    
  svartpeppar    
  salt    

Förberedelser

  • Tag ut tomahawken i god tid från kylskåpet.
  • Förbered grillen för grillmetod 50/50.
  • Torka köttets yta.
  • Salta och peppra.

Tillagning

  • Börja tillagningen genom att placera köttet över värmen.
  • Grilla på varje sida tills du fått snygga ränder på ytan.
  • Fortsätt grilla vid sidan om värmekällan tills du når önskad tillagningstemperatur - 4% (temperaturen stiger när köttet vilar).
  • Låt vila i några minuter.

Servering

  • Skär upp kötet i portionsbitar och servera direkt.

Tips från Napoleon teamet

  • Mats: Servera tillsammans med ett kryddsmör och sallad.
  • Ulf: Tillaga genom "reverse sear" dvs börja med att tillaga på ca 110-130°C tills köttet får en kärntemperatur av ca 48°C och avsluta på sizzle zone för att få en läcker yta.