Grillad tonfisk
Enkelt, lyxigt och gott!
Mängd |
Råvara/produkt |
Info |
Leverantör |
600 g |
tonfisk |
|
|
|
rapsolja |
|
|
|
salt & svartpeppar |
|
|
1/2 dl |
sesamfrön |
|
|
|
mixade salladsblad |
|
|
|
körsbärstomater |
|
|
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetoden direkt.
- Skölj och skär körsbärstomaterna i 1/4 delar.
- Skölj salladsbladen och låt torka på en kökshandduk.
- Torka tonfisken med hushållspapper.
- Pensla tonfisken med lite olja.
Tillagning
- Hetta upp Napoleons gjutjärnspanna och rosta sesamfröna.
- Grilla tonfisken på hög värme i ca en minut per sida (beroende på tjocklek).
- Tonfisken smakar bäst med en rå kärna.
Servering
- Rulla kanterna på tonfisken i sesamfrön samt salta och peppra.
- Gör en salladsmix och blanda i körsbärstomater samt toppa med de sesamfrön som är kvar.