Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
600 g tonfisk    
  rapsolja    
  salt & svartpeppar    
1/2 dl sesamfrön    
  mixade salladsblad    
  körsbärstomater    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetoden direkt.
  • Skölj och skär körsbärstomaterna i 1/4 delar.
  • Skölj salladsbladen och låt torka på en kökshandduk.
  • Torka tonfisken med hushållspapper.
  • Pensla tonfisken med lite olja.

Tillagning

  • Hetta upp Napoleons gjutjärnspanna och rosta sesamfröna.
  • Grilla tonfisken på hög värme i ca en minut per sida (beroende på tjocklek).
  • Tonfisken smakar bäst med en rå kärna.

Servering

  • Rulla kanterna på tonfisken i sesamfrön samt salta och peppra.
  • Gör en salladsmix och blanda i körsbärstomater samt toppa med de sesamfrön som är kvar.