Wienergrill reuben
En klassiker med tvist
Mängd |
Råvara/produkt |
Info |
Leverantör |
4 st |
wienergrillkorvar |
|
Stensåkra |
4 st |
korvbröd |
|
|
4 dl |
surkål |
|
|
5 dl |
hönsbuljong |
|
|
|
smör |
|
|
|
dijonsenap |
|
|
|
gruyèreost |
|
|
|
svartpeppar |
|
|
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetoden direktvärme.
- Koka upp buljongen och tillsätt surkålen.
- Låt koka hårt utan lock i ca 15 minuter.
- Häll av vätskan och pressa sedan surkålen för att få ur så mycket vätska som möjligt.
Tillagning
- Grilla wienergrillkorvar tills de får en fin färg runt om.
- Värm korvbröden på grillen.
Servering
- Smöra korvbröden och lägg i en korv i varje bröd.
- Riv gruyère över korvarna.
- Toppa med dijonsenap och en rejäl laddning med surkål.
- Avsluta med några varv med pepparkvarnen.
Tips från Napoleon teamet
- Mats: Blanda samman dijonsenap med lite majonnäs.
- Ulf: Koka surkålen med bitar av sidfläsk och enbär.