Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
800 g kycklingfilé    
8 st potatisar    
25 g smör    
1 dl ströbröd    
  vitpeppar    
  salt    
  rapsolja    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetod 50/50.
  • Skala och skär ca 3-5 mm tunna snitt i potatisen.
  • Placera potatisarna på en form eller gjutjärnspanna.
  • Smält smöret och pensla potatisarna.
  • Vrid några varv med vitpeppar- och saltkvarnen.
  • Stör över ströbrödet.

Tillagning

  • Placera potatisen vid sidan av värmen och baka potatisarna i ca 30 minuter.
  • Grilla kycklingfiléerna över värmen tills de fått färg.
  • Placera kycklingfiléerna vid sidan om värmen och tillaga till innertemperatur når 68-70℃.
  • Låt kyckling vila tills den når 72℃.
  • Använd en sticka för att känna om hasselbackspotatisen är klar. Potatisen skall kännas mjuk.

Servering

  • Skär kycklingen i skivor.
  • Servera tillsammans med sallad och aioli.