Het, hetare, Sizzle Zone

Att använda kol och briketter är den traditionella formen av infraröd grillning som vi alla känner till: glödande kol och briketter avger direkt värme genom infraröd energi till maten som grillas, vilket ger en lätt rökig arom och utsökt yta.

Med Napoleon ´s infraröda brännare Sizzle Zone får du dessa fördelar genom praktisk gasolteknik: varje brännare innehåller tusentals öppningar som värmer upp den keramiska ytan tills den börjar bli glödande. De resulterande infraröda strålarna värmer inte bara den omgivande luften; värmen tränger direkt och djupt in i maten. Det skapar också ett konsekvent termiskt område som jämfört med glödande kol och briketter är mycket lättare att kontrollera.

Smakmässiga fördelar

Den höga temperaturen vid grillning på 800° C ger flera smakmässiga fördelar. För det första skapar den en intensivare Maillard-reaktion, vilket ger en djupare, rikare smak och en lockande karamelliserad yta på maten. Detta är särskilt uppenbart när man grillar kött, där den höga värmen ger en perfekt brynt yta med en saftig inre kärna.

Dessutom möjliggör den höga temperaturen snabbare tillagningstider. Detta är idealiskt för att bevara saftighet och smak samtidigt som man säkerställer att maten inte blir överkokt eller tappar sin textur. Till exempel kan grönsaker grillas på några minuter vid 800 ° C, vilket resulterar i en krispig yta och en saftig inre konsistens.

Klassiska recept på Sizzle Zone

Börja tillagning av olika styckningsdetaljer på Sizzle Zonen, så får du är härlig karamellisering av köttets yta. Forsätt sedan grillningen på lite lägre temperatur på grillen till önskad tillagningsgrad.

Förutom olika styckningsdetaljer är Sizzle Zonen perfekt för att woka, koka eller varför inte laga ölchips av tunna skivor serranoskinka.