Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
100 g | sötmandel | ||
200 g | vetemjöl | ||
120 g | socker | ||
100 g | sötmandel | ||
2 st | ägg | ||
1 tsk | vaniljsocker | ||
1 tsk | bakpulver | ||
1 krm | salt | ||
1 st | citron |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetod indirekt.
- Vispa samman ägg och socker.
- Grovahacka sötmandeln.
- Riv fina strimmor från citronskalet.
- Blanda samman alla torra ingredienser som är kvar.
- Rör ned lite av mjölblandningen i äggblandningen tills du får en klibbig smet.
- Vänd ned den hackade sötmandeln.
- Häll ut degen på ett smörpapper och forma (med lite mjöl på händerna) till en stor längd.
- Placera smörpapper med längen i en lång aluminiumform.
Tillagning
- Placera på mitten av grillen.
- Grädda i ca 20 minuter.
- Tag ut längen och låt svalna.
- Sänk värmen på grillen till ca 100-150 C.
- Skär längen 1/2 cm tjocka skivor.
- Rosta på grillen i ca 30 minuter.
Servering
- Låt skorporna svalna innan servering.