Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
800 g fläsksida    
1 dl grillsås    
  rökflis eller chunks    
Kryddblandning      
2 msk salt    
2 msk svartpeppar    
2 msk paprikapulver    
1 tsk cayennepeppar    

Förberedelser

  • Blanda samman kryddorna.
  • Skär av svålen från fläsksidan.
  • Skär fläsksidan i tjocka kuber.
  • Blanda samman fläskkuberna med kryddblandningen
  • Förvara i kylen i ca 2 timmar.
  • Förbered grillen för grillmetod 50/50 (ca 110 °C).

Tillagning

  • Fördela fläkskuberna över grillen.
  • Lägg rökflis/chuncks på glöden eller rökflis i röklåda (gasolgrill)
  • Tillaga i ca 3 timmar.
  • Placera fläskkuberna i en aluminiumform och tillsätt grillsås.
  • Tillaga i ytterliga 30 minuter.

Servering

  • Servera som på grillspett.

Tips

  • Gör en stor laddning för denna rätt kommer att bli allas favorit.
  • Denna rätt kan även förberedas dagen innan och värmas upp.