Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
800 g | kycklingfilé | ||
8 st | potatisar | ||
25 g | smör | ||
1 dl | ströbröd | ||
vitpeppar | |||
salt | |||
rapsolja |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetod 50/50.
- Skala och skär ca 3-5 mm tunna snitt i potatisen.
- Placera potatisarna på en form eller gjutjärnspanna.
- Smält smöret och pensla potatisarna.
- Vrid några varv med vitpeppar- och saltkvarnen.
- Stör över ströbrödet.
Tillagning
- Placera potatisen vid sidan av värmen och baka potatisarna i ca 30 minuter.
- Grilla kycklingfiléerna över värmen tills de fått färg.
- Placera kycklingfiléerna vid sidan om värmen och tillaga till innertemperatur når 68-70℃.
- Låt kyckling vila tills den når 72℃.
- Använd en sticka för att känna om hasselbackspotatisen är klar. Potatisen skall kännas mjuk.
Servering
- Skär kycklingen i skivor.
- Servera tillsammans med sallad och aioli.