Elotes
Mexikanska majskolvar
Mängd |
Råvara/produkt |
Info |
Leverantör |
4 st |
majskolvar |
|
|
100 g |
parmensanost |
|
|
1 st |
lime |
|
|
|
majonnäs |
|
|
|
salt |
|
|
|
svartpeppar |
|
|
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetod direkt.
- Vik tillbaka blasten och ta bort det trådiga skägget.
- Riv parmensanosten.
Tillagning
- Grilla majskolvarna runt om tills majsen får lite färg.
- Bred majonnäs på majskolven och toppa med riven parmensan.
- Pressa över lite lime.
- Avsluta med salt och svartpeppar.
Servering
- Servera direkt tillsammans med några servetter.
Tips från Napoleon teamet
- Mats: Blanda samman lite Tabasco i majonnäsen.
- Ulf: Ersätt parmensanosten med riven västerbottensost eller smulad fetaost.