Hot chicken wings
Den perfekta plockmaten
Mängd |
Råvara/produkt |
Info |
Leverantör |
1 kg |
kycklingvingar |
|
|
1 st |
spansk peppar, röd |
|
|
1 st |
spansk peppar, grön |
|
|
|
koriander, färsk |
|
|
Sås |
|
|
|
1 msk |
Tabasco sriracha |
|
|
1 msk |
Kikkoman |
|
|
3 msk |
sweet chilisås |
|
|
1 st |
vitlöksklyfta |
|
|
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetod indirekt.
- Skala och finhacka vitlöksklyftan.
- Blanda samman ingredienserna till såsen i en skål.
- Vänd ned kycklingvingarna i såsen och blanda så att att vingarna täcks av sås.
- Skär den spanska pepparn i tunna skivor.
- Finhacka koriander.
Tillagning
- Börja tillagning av kycklingvingarna direkt över värmekällan och grilla tills de får lite färg.
- Fortsätt tillagningen över indirekt värme i 15 minuter.
- När kycklingvingarna fått en fin färg och en kärntemperatur på ca 72-75 °C är de klara.
Servering
- Lägg kycklingvingarna snyggt på en skärbräda och toppa med spansk peppar, koriander och Tabasco sriracha.
Tips från Napoleon Food Lab
- Önskas ännu mer hetta i smaken, så kan du ha med några droppar Tabasco scorpion i såsen.
- Servera tillsammans med en srirachamajo. Hellmann's majonnäs blandat med Tabasco sririacha.
- Skall du använda frysta kycklingvingar, så kan du tina den i kylskåpet över natten.