Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
1 kg kycklingvingar    
1 st spansk peppar, röd    
1 st spansk peppar, grön    
  koriander, färsk    
Sås      
1 msk Tabasco sriracha    
1 msk Kikkoman    
3 msk sweet chilisås    
1 st vitlöksklyfta    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetod indirekt.
  • Skala och finhacka vitlöksklyftan.
  • Blanda samman ingredienserna till såsen i en skål.
  • Vänd ned kycklingvingarna i såsen och blanda så att att vingarna täcks av sås.
  • Skär den spanska pepparn i tunna skivor.
  • Finhacka koriander.

Tillagning

  • Börja tillagning av kycklingvingarna direkt över värmekällan och grilla tills de får lite färg.
  • Fortsätt tillagningen över indirekt värme i 15 minuter.
  • När kycklingvingarna fått en fin färg och en kärntemperatur på ca 72-75 °C är de klara.

Servering

  • Lägg kycklingvingarna snyggt på en skärbräda och toppa med spansk peppar, koriander och Tabasco sriracha.

Tips från Napoleon Food Lab

  • Önskas ännu mer hetta i smaken, så kan du ha med några droppar Tabasco scorpion i såsen.
  • Servera tillsammans med en srirachamajo. Hellmann's majonnäs blandat med Tabasco sririacha.
  • Skall du använda frysta kycklingvingar, så kan du tina den i kylskåpet över natten.