Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
500 g färs av salsiccia    
50 g gula linser, kokta    
1/2 st gul lök, riven    
1 st vitlöksklyfta, riven    
500 g pasta    
  parmesanost    
Pastasås      
8 st tomater    
1 st silverlök    
6 st vitlöksklyftor    
2 st paprikor    
2 st champinjoner    
1 msk olivolja    
1/2 dl tomatpuré    
  svartpeppar    
  italienska kryddblandning    
  salt    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetod direkt.
  • Skär alla grönsaker och svampen till pastasåsen i mindre bitar
  • Fördela grönsaker och svamp på en form som tål värme.
  • Toppa med olivolja, svartpeppar, italiensk kryddblandning och salt.
  • Riv lök och vitlök i en skål.
  • Mixa linser och den rivna löken och vitlöken i en mixer.
  • Blanda ned färs i mixern eller blanda för hand i en skål (fördelen att blanda förhand är att köttbullarna inte blir så kompakta).
  • Forma färsen till köttbullar och placera köttbullarna på en grillkorg.

Tillagning

  • Börja med att rosta grönsakerna på grillen.
  • Mixa grönsakerna i en mixer och tillsätt tomatpuré.
  • Smaka av med svartpeppar, italiensk kryddblandning och salt.
  • Placera grillkorgen med köttbullarna på grillen.
  • Tillaga i ca 15 minuter eller tills kärntemperaturen på köttbullarna är 72 °C.
  • Koka pasta enligt anvisning på paketet.

Servering

  • Toppa rätten med lite riven parmesanost.