Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
500 g | färs av salsiccia | ||
50 g | gula linser, kokta | ||
1/2 st | gul lök, riven | ||
1 st | vitlöksklyfta, riven | ||
500 g | pasta | ||
parmesanost | |||
Pastasås | |||
8 st | tomater | ||
1 st | silverlök | ||
6 st | vitlöksklyftor | ||
2 st | paprikor | ||
2 st | champinjoner | ||
1 msk | olivolja | ||
1/2 dl | tomatpuré | ||
svartpeppar | |||
italienska kryddblandning | |||
salt |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetod direkt.
- Skär alla grönsaker och svampen till pastasåsen i mindre bitar
- Fördela grönsaker och svamp på en form som tål värme.
- Toppa med olivolja, svartpeppar, italiensk kryddblandning och salt.
- Riv lök och vitlök i en skål.
- Mixa linser och den rivna löken och vitlöken i en mixer.
- Blanda ned färs i mixern eller blanda för hand i en skål (fördelen att blanda förhand är att köttbullarna inte blir så kompakta).
- Forma färsen till köttbullar och placera köttbullarna på en grillkorg.
Tillagning
- Börja med att rosta grönsakerna på grillen.
- Mixa grönsakerna i en mixer och tillsätt tomatpuré.
- Smaka av med svartpeppar, italiensk kryddblandning och salt.
- Placera grillkorgen med köttbullarna på grillen.
- Tillaga i ca 15 minuter eller tills kärntemperaturen på köttbullarna är 72 °C.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
Servering
- Toppa rätten med lite riven parmesanost.