Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
6 st rödbetor, inlagda    
2 st äpplen, röda    
1 dl majonnäs, Hellmann's    
1 dl crème fraiche    
1 msk dijonsenap    
  svartpeppar    
  salt    

Förberedelser

  • Blanda samman majonnäs, crème fraiche och dijonsenap i en skål.
  • Förbered grillen för indirekt värme på låg temperatur.
  • Skär rödbetorna och äpple i fina strimlor.

Tillaging

  • Använd röklåda på gasolgrillen och rökflis direkt i glöden på kolgrillen.
  • Invänta rök och placera sedan skålen med majonnäsblandningen på grillen.
  • Stäng locket och smaksätt med rök under 5-10 minuter på låg temperatur (beroende på hur mycket röksmak du önskar tillsätta).
  • Blanda samman med rödbetor och äpple.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Låt stå kallt tills det är dags för servering.

Servering

  • Passar perfekt till julmackan med vörtbröd, skinka och senap.
  • En del av julbordets alla rätter

Tips från Napoleon Food Lab

  • Johan: Denna rätt kan du laga några dagar innan servering.