Taquito
Mexikansk plockmat
Mängd |
Råvara/produkt |
Info |
Leverantör |
8 st |
tortillas |
|
|
2 st |
kycklingfiléer |
|
|
1 st |
gul lök |
|
|
1 st |
paprika |
|
|
1 st |
jalapeno |
|
|
2 st |
tomater |
|
|
100 g |
cheddarost, riven |
|
|
2 dl |
majonnäs |
|
|
2 msk |
chipolepaste |
|
|
|
rapsolja |
|
|
|
svartpeppar |
|
|
|
salt |
|
|
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetoden direktvärme.
- Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor.
- Skala och skär löken i tunna strimlor.
- Skär paprikan i tunna strimlor.
- Skär tomaterna i 1/4 delar och tag bort kärnhuset.
- Skär tomat samt chili i fina tärningar och blanda samman.
- Blanda samman majo och chipotlepaste.
Tillagning
- Hetta upp Napoleons gjutjärnspanna med rapsolja.
- Stek kycklingen tills den får en fin färg.
- Stek lök och paprik tills den blir glansig på ytan.
- Fördela kyckling, lök och paprika på tortilla bröden.
- Toppa med ost, salsa och chipotlemajo.
- Vrid något varv med salt- och pepparkvarnen.
- Rulla ihop tortilla bröden.
- Stek rullarna i gjutjärnspannan tills de får fin färg.
Servering
- Servera med salsa eller guacamole.